Vakbonden Ford Genk zijn "politieke spelletjes" beu

De vakbonden bij Ford Genk en de toeleveranciers zijn de "politieke spelletjes" beu. "Alle politici manifesteren zich dezer dagen met een mening over hoe het verder moet met ons, maar niemand neemt concrete initiatieven die ons kunnen geruststellen", zeggen de vakbondsvertegenwoordigers. Ze reageren daarmee op een aantal parlementaire en andere discussies rond de loopbaanbegeleiding en de voortgang van het SALK-reconversieplan voor Limburg.

tmas

Er is de afgelopen dagen veel te doen geweest rond de implementatie van het strategische actieplan voor Limburg (SALK), dat in opdracht van de Vlaamse regering de lokale economie moet aanzwengelen als Ford Genk straks de deuren sluit. "Er zouden dus allemaal maatregelen komen om ons te helpen, maar we horen hier alleen negatief nieuws en politiek gekibbel over", zegt Hasan Düzgün van het ACLVB. "De man die buitenlandse bedrijven naar hier moet lokken, omschreven als 'de redder van Limburg', heeft al ontslag genomen."

"Intussen zegt Vlaams minister Ingrid Lieten dat de werkgevers geen vooruitgang boeken in hun SALK-projecten", zegt Düzgün. "En in het Vlaamse parlement wordt gediscussieerd over onze loopbaanbegeleiding, die onvoldoende gebruikt wordt. Allemaal goed en wel, maar we schieten er niks mee op. Ford en de toeleveranciers zijn elke dag in het nieuws. Met de verkiezingen in zicht hebben alle politici een mening hierover. Maar op het terrein merken we geen veranderingen. De werknemers worden daar heel nerveus van. We hebben het gevoel dat er politieke spelletjes worden gespeeld op onze kap. We hopen dat iemand eens daadwerkelijk een verschil maakt voor ons."

Belga, Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer