thumbnail: null
thumbnail: null

Pistorius noemt dood vriendin "een verwoestend ongeluk"

Exact een jaar na het overlijden van zijn vriendin Reeva Steenkamp, heeft de Zuid-Afrikaanse paralympische kampioen Oscar Pistorius voor het eerst sinds lang weer van zich laten horen. In een reactie op zijn website noemt hij de dood van Steenkamp "een verwoestend ongeluk", zo melden internationale media.

fvranckx

"Blade runner" Pistorius wordt ervan beschuldigd zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag 2013 jaar te hebben vermoord. Hij zou door de deur van zijn badkamer verschillende schoten op haar afgevuurd hebben.

Pistorius heeft altijd verklaard dat hij zijn vriendin per ongeluk doodschoot, omdat hij dacht dat ze een inbreker was.

Na een lange stilte heeft de paralympische opnieuw gereageerd op het incident. Even na 1 uur 's nachts (lokale tijd) plaatste hij voor het eerst sinds een jaar nog eens bericht op Twitter, met daarin een link naar een mededeling op zijn website.

"Geen woorden kunnen op een geschikte manier mijn gevoelens uitdrukken over het verwoestende ongeval dat zoveel leed heeft bezorgd aan iedereen die van Reeva hield - en nog steeds van haar houdt", luidt het.

"De pijn en het verdriet, vooral voor Reeva haar ouders, familieleden en vrienden, bezorgt mij veel leed. Het verlies van Reeva en het volledige trauma van die dag zal ik de rest van mijn leven met me mee dragen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinds hij op 22 februari 2013 op borgtocht werd vrijgelaten, heeft Pistorius geen grote publieke verklaringen meer afgelegd over de zaak. Zijn proces zal van 3 tot 20 maart in Pretoria gevoerd worden.

Belga, Archieffoto's Reuters/PN

Meer over Oscar Pistorius