De redder van Limburg geeft er de brui aan

Print
De redder van Limburg geeft er de brui aan

De redder van Limburg geeft er de brui aan

De gereputeerde professor-ondernemer Martin Hinoul (foto), die voor Limburg op zoek moest naar buitenlandse investeerders, heeft ontslag genomen, nog voor hij officieel in dienst kwam. Wegens nog altijd geen contract en ook geen werkingsbudget. Minister-president Kris Peeters hoopt alsnog de plooien glad te strijken.

In het kader van het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) werd Martin Hinoul door voorzitter Urbain Vandeurzen van het Ondernemersplatform Limburg weggeplukt bij de KU Leuven. Hij werd ingehaald als de “man die Limburg moet redden”. Via zijn internationaal netwerk kon hij buitenlandse investeerders aantrekken en joint ventures sluiten.

Geen afspraken

Daarvoor kwam hij op 1 januari officieel in dienst bij Locate in Limburg. Die vzw werd opgericht door de provincie Limburg, de zes Limburgse werkgeversorganisaties en de Limburgse Reconversiemaatschappij. Maar op 31 januari had hij nog altijd geen contract en geen werkingsbudget. Dit is de officiële reden voor zijn ontslag maar op de achtergrond spelen ook andere zaken mee.

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

ED, foto SD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio