Imitaties 'Flappy Bird' duiken op

Print
Imitaties 'Flappy Bird' duiken op

Imitaties 'Flappy Bird' duiken op

'Flappy Bird', het immens populaire smartphonespel, is afgelopen weekend uit de appstore gehaald door ontwikkelaar Dong Nguyen. Nguyen kan naar eigen zeggen het succes van het spel niet meer aan en loopt zo dagelijks meer dan 37.000 euro aan reclame-inkomsten mis.

Lees ook: 'Flappy Bird' offline gehaald ondanks 50.000 dollar per dag

Ondertussen duiken er met de verdwijning van Flappy Bird uit de appstore massaal veel imitaties van het spel op. Zo heb je 'Flappy Plane', 'Flappy Bee' en 'Flappy Flying Unicorn Bird' die de plaats van het origineel willen innemen. Twee andere imitaties, 'Fly Birdy', 'Flappy Bird Flyer' en 'Fluffy vs. Flappy Bird', bieden een vergelijkbaar spel aan, maar wel tegen betaling. Het originele Flappy Bird was immers gratis.

Wie 'Flappy Bird' al installeerde op zijn smartphone, kan het spel nog wel gewoon spelen. Daardoor vindt u momenteel massaal veel smartphones op eBay waar het spel al is geïnstalleerd. Voor 1.200 euro kan je een 16GB iPhone 3GS kopen met "het zeldzame spel 'Flappy Bird'". Ook een HTC One met 'Flappy Bird' is verkrijgbaar voor 630 euro. Deze prijzen zijn uiteraard veel hoger dan de marktprijs van de toestellen. Of er veel kopers toehappen, valt nog af te wachten.

BeGa, Foto AFP