Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Clint Eastwood redt leven van man die stikt in eten

De Amerikaanse acteur Clint Eastwood is niet alleen een held op het witte doek. Hij redt nu ook levens in het echt. Zo voerde hij het Heimlichmanoeuvre uit bij een tafelgenoot die aan het stikken was in een stukje kaas.

jatimmermans

Bij een receptie na een golftoernooi in het Californische Carmel verslikte een van de gasten zich in een stuk kaas. De man dreigde te stikken, tot Clint Eastwood het Heimlichmanoeuvre uitvoerde. "Clint is achter mij komen staan en heeft precies gedaan wat moest gebeuren. Hij heeft daarmee mijn leven gered", zegt Steve John aan de Carmel Pine Cone, de lokale krant van Carmel.

De intussen 83-jarige 'Dirty Harry' legt in de krant ook uit hoe hij in de ogen van Steve John "de paniek zag van iemand die gaat sterven". "Ik heb drie korte stoten gegeven en het stukje kaas vloog eruit. Nadien heb ik hem een groot glas water met een beetje citroen laten drinken".

Beeld Youtube

Meer over Clint Eastwood

Aangeboden door onze partners