Radio 2 neemt Adamo en Jimmy Frey op in Eregallerij

Print
Radio 2 neemt Adamo en Jimmy Frey op in Eregallerij

Radio 2 neemt Adamo en Jimmy Frey op in Eregallerij

Radio 2 en Sabam hebben donderdagavond in Kursaal Oostende zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook vier nummers kregen een plaats in De Eregalerij: (I See) The Lies in Your Eyes van The Machines, Bakske vol met stro van Urbanus, Daar gaat ze van Clouseau en Ik mis je zo van Will Tura.

Tijdens een muzikale inauguratieceremonie in Oostende kregen Adamo en Jimmy Frey de award voor een 'Leven vol Muziek'. Onder andere Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de zangers. En ook Will Tura, Clouseau, The Machines en Urbanus - van wie nummers werden opgenomen in De Eregalerij - waren van de partij.

Will Tura, Willy Willy, Sabien Tiels en Udo brachten een "in memoriam" ter ere van Johnny White, die in januari stierf. In 2003 werd Verloren hart, verloren droom van Johnny White nog opgenomen in De Eregalerij. Ook Miel Cools, schrijfster Ke Riema en muzikanten Fons Sijmons en (pdw) werden herdacht.

De Eregalerij van Radio 2 en Sabam bekroont elk jaar tijdloze liedjes als artiesten. Vorig jaar werden Bart Kaëll, The Scabs en Toots Thielemans opgenomen in De Eregalerij.

Foto BMUSS