Red Hot Chili Peppers geven playback tijdens Super Bowl toe

Flea, de bassist van de Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers, heeft in een open brief toegegeven dat zijn groep niet live speelde tijdens de voorbije Super Bowl. "Live spelen mocht niet", schrijft Flea. "Toen de NFL en Bruno Mars ons vroegen, maakten ze ons meteen duidelijk dat alleen de zang live kon zijn".

tmas

Het was de Amerikaanse gitarist Vernon Reid al opgevallen. Hij twitterde enkele minuten na het begin van het optreden al dat de gitaren van de RHCP-leden niet ingeplugd waren. De vele close-ups van de muzikanten bewezen zijn gelijk.

Enkele dagen later is het vermoeden van playback dus bevestigd. Flea schrijft dat live spelen niet toegestaan was en toont wel begrip voor die beslissing. "Er zijn maar een paar minuten tijd om de instrumenten in te pluggen. Er kunnen duizenden dingen fout gaan".

Flea benadrukt wel dat "The Peppers" normaal altijd live spelen. "We hebben dan ook lang moeten nadenken of we dit zouden doen. De gitaren hebben we bewust niet ingeplugd. We wilden de fans niet bedriegen."

TJ