Bergen-voorzitter dreigt financiële steun aan club in te trekken

Bergen-voorzitter Domenico Leone trekt zijn steun aan de club in als het stadsbestuur niet meer inspanningen levert. Dat vertelde hij woensdag op een persconferentie in het Charles Tondreau-stadion.

tmas

Bergen beleeft als hekkensluiter in de Jupiler Pro League sportief moeilijke tijden. Ook naast het veld zijn de zorgen groot. Zo klaagt Leone aan dat de werken aan het stadion nog niet zijn afgerond, bij gebrek aan financiële steun door de overheid. De stad is eigenaar van het stadion.

"Al dertien jaar pomp ik geld in Bergen, voor in totaal meer dan 10 miljoen euro. Maar mijn familie en ik blijven niet jaarlijks een miljoen in een club steken, terwijl wij absoluut geen steun krijgen en er zo goed als geen respect blijkt voor het engagement dat wij aangaan."

Leone merkt op dat Bergen vandaag financieel gezond is. "Er zijn geen schulden. Maar als ik mijn financiële injecties terugtrek, zal de club in moeilijkheden verkeren. Ik verwacht deze week of binnen de vijftien dagen een gebaar, met data en engagement. Als mijn oproep geen gevolg krijgt, kan ik me snel terugtrekken."

Kosovo

De Bergen-voorzitter noemt onder meer tribune 4 als pijnpunt. "Die is vervallen, het lijkt wel Kosovo. Minister van Sport André Antoine beloofde vorig jaar 8 miljoen euro voor herstellingen en werken, maar tot vandaag is er niets concreet. Clubs die zakken in een afgewerkt stadion, keren altijd terug. Kijk maar naar Monaco. Maar in het omgekeerde geval wordt stijgen naar eerste onmogelijk", aldus nog Leone.

Belga, Foto Belga