BIVV lanceert campagne voor meer respect achter het stuur

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) lanceren een nieuwe campagne om weggebruikers aan te zetten tot meer respect. Met de slogan "Minder zuur achter het stuur" roept de campagne op tot meer respect voor de regels van de wegcode en voor andere weggebruikers.

tmas

De campagne is een "logisch gevolg" van de nationale verkeersonveiligheidsenquête 2014, waarin een groeiend aantal respondenten een gebrek aan hoffelijkheid aangaf als een van de oorzaken van verkeersonveiligheid. Uit de enquête blijkt dat bumperkleven (56 procent) als de meest irritante gedraging op de weg beschouwd wordt. Andere ergernissen zijn het niet gebruiken van de richtingaangevers (33 procent), de weg afsnijden (32 procent) en bellen of rijden zonder handenvrije kit (22 procent).

"Hoffelijkheid aan het stuur start bij het respecteren van de wegcode. Maar hoffelijkheid gaat nog een stap verder. Door bijvoorbeeld iemand door te laten als u zelf voorrang hebt, draagt u bij aan de vriendelijkheid in het verkeer", aldus Wathelet.

TJ, Foto BIVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer