Dronken politiechef druipt af na incident

De Antwerpse politiebaas Serge Muyters is niet mals voor Glenn Verspeet, die zijn functie als adjunct-korpschef neerlegt nadat hij dronken een verkeersongeval heeft veroorzaakt. “Als politieman heeft hij een voorbeeldfunctie en dan is zo’n gedrag onaanvaardbaar.”

dvansant

Glenn Verspeet, de tweede in rang bij de Antwerpse politie na korpschef Serge Muyters, reed vrijdagnacht rond 00.40u met zijn zwarte Opel, een bedrijfswagen, over de Plantin en Moretuslei, niet ver van Borgerhout. Hij zat alleen in zijn wagen. Aan een van de rode lichten reed hij in op zijn voorligger. Hij bleek veel te diep in het glas te hebben gekeken.

Beide partijen stapten uit om de schade te inspecteren. Daarbij zou heel wat gescholden zijn. Toen Glenn Verspeet terug in zijn wagen wilde gaan zitten, dacht de tegenpartij dat hij ervandoor wilde gaan. Die ging hem achterna en het kwam tot een schermutseling. Daarna kwam een patrouille van de lokale politie ter plaatse.

De inspecteurs herkenden Verspeet eerst niet. Ze wilden hem onderwerpen aan een ademtest, maar dat weigerde hij. Het Antwerpse parket werd ingelicht en er werd een bloedtest gevorderd. Die maakte duidelijk dat Verspeet wel degelijk alcohol in het bloed had. Hoeveel promille, dat zal nog moeten blijken uit de resultaten.

"Onaanvaardbaar gedrag voor een politieman"

"Zaterdag in de namiddag belde Glenn me zelf op", vertelt Muyters. "Hij bood spontaan aan om zijn functie als adjunct-korpschef neer te leggen. Hij begrijpt uiteraard de ernst van de situatie. Hij zal zich in de eerste plaats moeten verantwoorden voor de politierechtbank wegens rijden onder invloed. En daarnaast is er op bevel van de burgemeester een tuchtonderzoek opgestart. Als politieman heeft hij een voorbeeldfunctie te vervullen en dan is zo'n gedrag uiteraard onaanvaardbaar."

Foto's JHS, Concentra: Korpschef Serge Muyters (links) en Glenn Verspeet SVW, AK, DVD