Duiker sterft tijdens bergingswerken aan wrak Costa Concordia

In Italië is tijdens bergingswerken aan het wrak van de Costa Concordia een duiker om het leven gekomen. De 41-jarige Spanjaard verongelukte zaterdag tijdens een duik naar het gezonken cruiseschip voor het Italiaanse eiland Giglio, melden de bergingsfirma.

evrolix

De man kwam tijdens de werkzaamheden met zijn been klem te zitten en verloor veel bloed. Collega's van het slachtoffer brachten de duiker naar de oppervlakte, waar hij onmiddellijk medische hulp kreeg, maar de artsen konden de man niet redden.

Het gaat om het eerste dodelijke ongeval sinds de bergingswerken aan het wrak bijna twee jaar geleden van start gingen. De plaats van het ongeval werd na het incident afgesloten en er is een onderzoek geopend. De verongelukte duiker trof samen met collega's de voorbereidingen om meer ballasttanks aan de zijkant van het schip te bevestigen die ervoor moeten zorgen dat het wrak deze zomer tot drijven kan worden gebracht en worden weggesleept.

De Costa Concordia liep op vrijdag 13 januari 2012 op de rotsen bij het eilandje Giglio. Daardoor kwamen 32 opvarenden om het leven.

Belga Foto AFP

Meer over Costa Concordia