Twee doden bij zwaar verkeersongeval op binnenring in Ruisbroek

Het zware verkeersongeval dat zondagochtend heeft plaatsgevonden op de Brusselse Binnenring in Ruisbroek, heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Dat meldt de federale politie.

evrolix

Bij het ongeval was één man onmiddellijk om het leven gekomen, één persoon lichtgewond geraakt en twee anderen zwaargewond. Eén van die twee zwaargewonden is nog in de loop van de voormiddag overleden aan zijn verwondingen. Het tweede zwaargewonde slachtoffer verkeert nog steeds in een kritieke toestand.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08.30 uur. De wagen waarin de vier slachtoffers zaten, zou op een recht stuk weg aan het slippen gegaan zijn, botste tegen de vangrail en vervolgens tegen een verlichtingspaal om tenslotte een dertigtal meter verder aan de overkant van de baan tegen de vangrail tot stilstand te komen.

Minstens één inzittende werd uit het voertuig geslingerd en liet onmiddellijk het leven. Twee andere inzittenden, onder wie de bestuurder, raakten zwaargewond en werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde passagier liep slechts lichte verwondingen op.

Over de identiteit van de vier slachtoffers is nog geen informatie beschikbaar. Volgens de hulpdiensten gaat het om jonge mannen van Franse nationaliteit, vermoedelijk twintigers. Het ongeval zelf zou vermoedelijk te wijten zijn aan overdreven snelheid, zo bleek althans uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige van het Brusselse parket.

Belga Archieffoto

Meer over Halle