Is dit het meest frustrerende spel op de smartphone?

Print
Het iOS-spel Flappy Bird verovert razendsnel de App-store. Het spel wordt aangeprezen als de nieuwe Angry Birds, maar gefrustreerde spelers verwijten het spel dat het te moeilijk is. Zij ventileren hun ongenoegen op sociale media Vine en Twitter.

Een verwoede speler getuigt: "Ik heb meer niet geslapen, ik sliep vroeger als een baby. Wanneer ik in bed lig, kan ik Flappy Bird me horen treiteren om te proberen mijn score te verbeteren. Als ik mijn ogen sluit, zie ik Flappy Bird. Ik eet niet meer. Ik zie Flappy Bird in het eten op mijn bord. Ik hoor hem in de stemmen van degenen van wie ik hou".

Het spel, waar je een vogel door een aantal pijpen moet loodsen, heeft geen gekende strategie. Toch is Flappy Bird de meest populaire onder de gratis apps. Verbazend, ook voor ontwikkelaar Dong Nguyen, aangezien het spel al sinds mei 2013 op de markt is.

Nguyen vertelt wel dat het spel makkelijker zou zijn op Android-apparaten dan op iPhone. Ook raadt hij spelers aan een ruime pauze te nemen tussen lange spelsessies.

Bekijk via YouTube beelden van het spel:

BeGa