Port of Antwerp Giants verliest van kampioen Eurochallenge

Port of Antwerp Giants heeft dinsdag in eigen huis in de tweede ronde van de Eurochallenge niet kunnen winnen van Samara. De Russen wonnen met 71-75.

drombouts

De Port of Antwerp Giants kregen dinsdagavond hoog bezoek in het Sportpaleis. Met het Russische Samara kwam de Eurochallengekampioen van 2013 op bezoek. Een miljoenenploeg met verschillende Oost Europese internationals, enkele sterke Amerikanen en een reeks heel goede Russen. In de ruime kern van de Russen zitten liefst 9 dubbele meters. Het beloofde dus een zware dobber te worden voor de havenjongens.

En ze waren onder de indruk. De eerste vier aanvallen werden drie turnovers(negen in het eerste kwart) en de bezoekers liepen 0-10 weg. Gelukkig vielen er drie Antwerpse bommen binnen van Pearson, Mwema en Stewart, anders had de schade na het eerste kwart veel groter geweest dan de 11-21 op het scorebord.

In het tweede wedstrijdgedeelte vuurde Roel Moors zijn troepen aan. De aanpassingsperiode en het overdreven respect was voorbij en de sinjoren kwamen meer in de match. Zelf gaf hij de Antwerpse guard het voorbeeld met twee driepunters. Barry Stewart en een sterke Pearson hielpen sterke Roel een handje en de Giants stonden zowaar 28-27 voor. Het thuispubliek ging erin geloven en roerde zich, maar toen kwam de Russische klasse weer boven en bij de pauze was het terug 32-45.

In het derde kwart bleven de bezoekers met een tienpuntenkloof in het voordeel. Verder uitlopen lukte niet omdat Pearson regelmatig een gaatje vond in de bezoekende defensie. Dichterbij komen lukte evenwel ook niet, daarvoor controleerden de Oost-Europeanen de match. Met nog tien minuten te spelen was het 49-61.

Moors en co bleven knokken in het vierde kwart. Bij 53-67 sloeg Marko Spica met een luide f... zijn voet om en verdween naar de bank. Moors en De Zeeuw dropten twee bommen naar 59-67. Enkele steals later was het zelfs 65-69. Foutjes in defencez en te gemakkelijke tegengoals hielden de havenjongens echter van een stunt. Ze strandden op een zeer verdienstelijke 71-75.

Port of Antwerp Giants: Moors 14, Driesen 0, Turner 8, Pearson 17, Spica 6, Stewart 14, Mwema 6, Simons 0, De Zeeuw 6

Ludo Hendrickx