Rechtbank legt man exploitatieverbod voor hondenkennel op

Een 63-jarige man uit Hamont-Achel kreeg dinsdag voor drie jaar een exploitatieverbod opgelegd voor het houden van een hondenkennel.

drombouts

Op 21 februari 2013 viel de politie bij de man binnen. De agenten troffen er 41 honden aan. Het ging om 13 volwassen dieren en 28 puppy's. De man had echter geen vergunning om zoveel honden te houden.

De dieren werden vorig jaar overgebracht naar het dierenasiel in Lommel. Als hij het exploitatieverbod aan zijn laars lapt, riskeert hij een dwangsom van 150 euro per dag en per inbreuk. Op strafgebied kreeg hij de opschorting van straf.

Toen de politie en andere diensten binnenvielen in de boerderij van de man zaten drie honden in een regenton en vijf andere beesten in een kast. Hij werd ook schuldig bevonden aan sluikstorten. Hij had betonplaveien en houtkrullen gestort.

Een anonieme getuige zag de tractor waarmee de sluikstort gebeurde. Die tractor werd bij hem thuis aangetroffen. Hij liet in maart 2013 ook een zak huisvuil achter. Het was voor de politie niet moeilijk om hem te ontmaskeren, want er zat een doosje in van de apotheek, met daarop zijn naam, en een gescheurde keuringskaart.

Archieffoto JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio