Genkenaar verdacht van jarenlange verkrachting van meisje

Voor een 49-jarige man uit Genk is dinsdag op de Leuvense strafrechtbank een maatschappelijk onderzoek uitgesproken. De man zou een meisje tussen 11 mei 2004 en 11 mei 2009 hebben aangerand. Hij zou haar tussen februari 2007 en mei 2009 meermaals verkracht hebben door haar met zijn vinger te penetreren. Toen de feiten in 2004 in Kortenaken begonnen was het meisje net negen jaar geworden. Het misbruik zou tot haar veertiende geduurd hebben.

tmas

"De rechtbank is op dit ogenblik onvoldoende ingelicht over de grond van de zaak om ze op strafgebied met voldoende kennis te beoordelen", vond de rechter. "Gelet op de ernst van de feiten waarvoor de beklaagde vervolgd wordt, is het aangewezen een psychiatrisch onderzoek van de beklaagde te bevelen, dit met het oog op het eventueel opleggen van probatiemaatregelen", aldus de rechter.

De rechtbank achtte het verder nuttig om, met het oog op de waarheidsvinding, de beklaagde aan een polygraaftest te onderwerpen en om een verhoor af te nemen van de zus en een vriendin van het slachtoffer. Het slachtoffer stelde zich eerder burgerlijke partij voor 10.000 euro, haar moeder vroeg 3.000 euro schadevergoeding. De zaak gaat verder op de zitting van 9 september.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio