Quintana (Movistar) niet naar de Tour

Nairo Quintana start deze zomer niet in de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan werd vorig jaar als bergkoning tweede, achter Chris Froome, maar mikt in 2014 op de Giro en de Vuelta.

jatimmermans

Op de website van diens ploeg Movistar legt teammanager Eusebio Unzue dinsdag uit waarom Quintana past voor de komende Tour. Hij vreest dat de druk om beter te doen dan vorig jaar, te groot kan worden voor de nog altijd maar 23-jarige Quintana.

"Hij moet kunnen groeien want hij zit nog steeds in een leerproces. De Giro is een uitstekende wedstrijd voor hem om vooruitgang te boeken. Hij zal er ook voor het eerst als enige kopman in een grote ronde worden uitgespeeld."

Alejandro Valverde wordt de leider van Movistar in de Ronde van Frankrijk. "Hij heeft onze volledige steun. Dat verdient hij. Vorig jaar heeft hij aangetoond dat hij voluit op het podium mag mikken."

Quintana en Valverde zullen in het najaar waarschijnlijk ook de Vuelta rijden. "Ze zullen tijd genoeg hebben om te herstellen. Bovendien is het een wedstrijd die hen beiden uitstekend ligt en is het ook voor Movistar een heel belangrijke afspraak."

Foto: Nairo Quintana in de Ronde van San Luis

Foto Photo News