Bart Wellens: "Hard tegen onzacht"

Voor het eerst sinds 1995 acht een bondscoach Bart Wellens niet goed genoeg voor een startbewijs in een WK. Geen verrassing voor de gewezen wereldkampioen, al twijfelt de Kempenaar er tegelijk aan of dat een wijze beslissing was. “Want nu staan Nys en Meeusen geïsoleerd.”

dvansant

Twee jaar geleden meldde Bart Wellens zelf af voor het WK in Koksijde. De Kempenaar was een paar weken eerder het slachtoffer geworden van een agressieve ontsteking aan de tanden, verkeerde zelfs even in levensgevaar en had op dat moment dus belangrijker zaken aan het hoofd dan cross. Voor de rest was de naar Londerzeel uitgeweken Vorselaarnaar er elke keer bij: van Eschenbach in 1995 tot en met Louisville, twaalf maanden geleden.

Gisteren kreeg de renner van Telenet - Fidea Rudy De Bie aan de lijn. De jobstijding van de bondscoach was geen verrassing. “Omdat de selectie gebeurde op basis van de prestaties in Nommay. Daar was ik niet goed genoeg, punt uit. De ontgoocheling is immens, dat steek ik niet weg. Maar tegelijk wijst dat er ook op dat ik me niet wil neerleggen bij deze gang van zaken. Ik ben en blijf iemand die van uitdagingen houdt. Het heroveren van mijn plaats in de nationale ploeg beschouw ik als dusdanig.”

Dat Wietse Bosmans de voorkeur kreeg begrijpt Bart Wellens. Maar toch rekende de voormalige tweevoudige wereldkampioen er blijkbaar stiekem op dat bondscoach Rudy De Bie breder zou kijken dan het louter sportieve aspect van de zaak. Dat blijkt uit het feit dat Wellens tussen neus en lippen meldt dat hij het jammer vindt dat de meerwaarde die hij het team kon bieden over het hoofd gezien werd.

GUY VERMEIREN

Archieffoto PN: In 2003 stond Wellens met kop en schouders boven de concurrentie en werd wereldkampioen. Rivaal Sven Nys, die dat seizoen met Wellens de prijzen had verdeeld, werd die dag vijfde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer