Wauters klopt Waes en pakt Belgisch record domino

Geen blessureleed maandagavond bij 'Wauters vs Waes'. Het nieuwe duel - het Belgisch record domino breken - leverde vooral opmerkelijke familiemomenten op, zeker tussen de broers Koen en Kris Wauters.

jatimmermans

Het Belgisch record domino staat nu op naam van Koen Wauters en zijn team. Zij zagen voor de uitdaging van 'Wauters vs Waes' 74.407 dominosteentjes tegen de vlakte gaan. Een forse verbetering van het vorige record, goed voor 18.957 steentjes, dat op naam stond van vier jongens uit het West-Vlaamse Relegem en Kuurne. De jongelui maakte deel uit van de jury die de recordpoging van Wauters en Waes gadesloeg.

Bij de dominoconstructie van Tom Waes, die volgens de jury vooral op technisch vlak scoorde, ging uiteindelijk 66.200 steentjes neer. Geen fysiek beulenwerk deze week, wel fijn handwerk waarbij vooral engelengeduld nodig is. Zowel Wauters als Waes riepen daarvoor wijselijk hulp in. Tom haalde er onder meer zijn jongere broer Sam bij. "Tom heeft vooral de teamleden gedirigeerd en ondersteund. Zo'n detailwerk met al die kleine steentjes, da's echt niets voor hem", vertelt Sam, die welgeteld een jaar en een week jonger is dan Tom.

Ook Koen Wauters dacht de hulp van een broer in te roepen, Clouseau-kompaan Kris. "Maar toen Koen mij dat vroeg, had Tom mij eerst al gevraagd om ons liedje Domino te brengen", vertelt Kris. "Ik heb nog vlug een uitvlucht moeten verzinnen, dat ik iets in Nederland had te doen. De verrassing bij Koen was dan ook groot toen wij daar bij Toms bouwwerk verschenen. Hij heeft al lachend even op mij gefoeterd, maar tegen zo'n geslaagd grapje kan Koen wel."

HANS VAN GOETHEM

Beeld vrt