Man die inreed op agenten onder voorwaarden vrijgelaten

De verdachte die zondagavond inreed op de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt, is maandag na zijn voorleiding bij de Tongerse onderzoeksrechter onder strenge voorwaarden in vrijheid gesteld. Dat meldt het parket maandagavond.

jatimmermans

De feiten vonden zondag rond 22.15 uur plaats in de Holtstraat in Beverst (Bilzen). Een ongeruste buurtbewoner verwittigde zondag de politie omdat een 39-jarige man op straat agressief tekeer ging. Twee interventieploegen gingen ter plaatse. Een van de twee ploegen passeerde een auto met gedoofde lichten, waarna de achtervolging werd ingezet

.

Een andere ploeg blokkeerde de straat om de vluchtende bestuurder te doen stoppen. De man in de wagen reed echter met hoge snelheid in op het politievoertuig dat dwars op de rijbaan had post gevat. Vervolgens werden enkele schoten gelost.

De bestuurder van de wagen kon alsnog wegrijden nadat hij de politiecombi geraakt had. Korte tijd later konden agenten hem enkele straten verder op de oprit van zijn woning in de boeien slaan. Hij wilde met zijn wagen net de garage binnenrijden.

Lees ook: Politie lost schoten op auto die op agent inrijdt in Bilzen (video)

Belga

Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio