Nieuwe spits Castillo kost Club Brugge drie miljoen

Club Brugge moet diep in de geldbeugel tasten om de Chileense aanvaller Nicolás Castillo bij het Chileense Club Deportivo Universidad Católica los te weken. Uit de transferdetails die de club uit de hoofdstad Santiago maandag bekendmaakte, blijkt dat er drie miljoen euro betaald moet worden om de twintigjarige Castillo naar het Jan Breydelstadion te halen.

jatimmermans

Bovendien moet de transfersom in drie schijven betaald worden. Anderhalf miljoen euro bij het afronden van de overgang, één miljoen euro op 31 augustus 2014 en nog eens een half miljoen euro op 31 augustus 2015. In ruil daarvoor krijgt Club 75 procent van de economische rechten. Bij een eventuele doorverkoop heeft Universidad Católica nog steeds recht op een kwart van de transfersom.

Zaterdag maakte Universidad Católica reeds bekend dat hun goudhaantje Castillo de toestemming kreeg om naar Europa af te reizen om in Brugge medische testen af te leggen. Die zouden woensdag afgenomen worden.

Blauw-zwart werkt al een tijdlang aan de transfer van de 'Chileense Ibrahimovic', maar bevestigde de overgang nog niet. Castillo moet een oplossing bieden voor het spitsenprobleem bij Club Brugge. De Chileen was vorig jaar op het WK voor min 20-jarigen nog goed voor vier doelpunten in evenveel wedstrijden.

Foto AFP