De 5 opvallendste acts op de Grammy Awards

In Los Angeles vond zondagavond de 56ste editie van de Grammy Awards plaats. De grote winnaars van de avond waren Daft Punk, Pharrell Williams, Macklemore & Ryan Lewis en technicus Bob Ludwig. Zij wonnen elk vier prijzen.

jatimmermans

Normaal worden de awards midden februari uitgereikt, maar door de Olympische Winterspelen werd het evenement naar eind januari verplaatst.

Naar goede gewoonte zijn de acts tijdens de Grammy-uitreiking spectaculair en opvallend, dat was deze keer niet anders.

1. Massa-holebi-huwelijk

Het hip-hop duo Macklemore en Ryan Lewis maakte een statement tijdens de performance van hun hit Same Love. 34 holebi-koppels trouwden live tijdens hun act. Het nummer Same love wordt gezien als het lijflied voor de strijd om homohuwelijken toe te laten in de hele wereld. Ryan Lewis zei dat het Grammy-huwelijk "het ultieme statement van gelijkheid is, en dat ieder koppel op hetzelfde recht heeft."

2. Beatles herenigd

Met Paul McCartney achter de piano en Ringo Strar achter het drumstel was er een kleine reünie van The Beatles in Los Angeles. Het was sinds 2009 geleden dat de twee samen op een podium stonden. Het toppunt van de act gebeurde naast het podium, waar de bekende weduwe van John Lennon, Yoko Ono, vreugdevol meedanste tijdens het nummer Queenie Eye. The Beatles sleepten de Lifetime Achievement Award in de wacht. Daarnaast won Paul McCartney ook de Grammy voor Best Rock Song met het nummer Cut Me Some Slack, samen met Pat Smear en ex-Nirvanaleden Dave Grohl en Krist Novoselic.

3. De verschijning van Stevie Wonder

Tijdens de hit Get Lucky zetten de winnaars van de avond, Daft Punk en Pharrell Williams, de zaal op stelten. De climax van de act was Stevie Wonder achter de piano, tot grote vreugde van het publiek dat euforisch meedanste. Wonder is nog steeds actief in de muziekwereld, maar het is al even geleden dat hij de moderne tour opging. Ook Nile Rodgers stond tijdens Get Lucky op het podium.

4. Heks op de brandstapel

Bij de acts van Katy Perry stond het podium in vuur en vlam. Letterlijk. Tijdens haar nieuwe nummer Dark Horse, samen met Juicy J, danste zij eerst als een heks, paaldanste ze daarna rond een bezemsteel en werd ze uiteindelijk op de brandstapel gegooid.

5. Zwevend boven het publiek

De prijs voor het meest indrukwekkende optreden gaat naar Pink. De 34-jarige zangeres pronkte met haar flexibiliteit en haar acrobatische kunstjes die je best niet thuis uitprobeert. Toch ging het niet enkel om haar acrobatie. Haar stem bleef, in tegenstelling tot anderen, in topvorm tijdens haar hits Try en Give Me A Reason.

Lara Meyers

Foto's: FH,MA,RD,PN, MJT