Michael Essien verruilt Chelsea voor AC Milan

Middenvelder Michael Essien verlaat de Engelse topclub Chelsea om in de Serie A bij AC Milan aan de slag te gaan. De 31-jarige Ghanese international ondertekende in San Siro een contract tot 30 juni 2015. Dat bevestigden beide clubs maandag. Het transferbedrag werd niet bekendgemaakt.

drombouts

Met Essien verliest de ploeg van Rode Duivel Eden Hazard een clubicoon. Na een passage in Frankrijk bij Bastia (2000-2003) en Olympique Lyon (2003-2005) werd hij voor veertig miljoen euro naar Londen getransfereerd, destijds een recordbedrag voor Chelsea. Op Stamford Bridge groeide hij als controlerende middenvelder uit tot een onmisbare pion. Vorig seizoen werd hij voor een jaar uitgeleend aan Real Madrid, waar huidig Chelsea-coach José Mourinho trainer was.

"We hebben veel respect voor Essien en daarom hebben we hem niet tegengehouden om naar Milan te gaan", vertelde Mourinho op de website van Chelsea. "We hadden het natuurlijk leuk gevonden als hij bij ons was gebleven, want hij is nog steeds een fantastische speler. Hij heeft alles voor de club gegeven en nu krijgt hij een mooie uitdaging voor de toekomst. We wensen hem dan ook veel geluk en spelplezier in Italië en op het WK in Brazilië."

Bij de Rossoneri moet Essien meehelpen aan de wederopstanding. Na een desastreuze heenronde staat de Noord-Italiaanse grootmacht met 28 punten pas op de negende plaats in de Serie A. Afgelopen weekend won het team van kersvers coach Clarence Seedorf wel met 1-2 uit bij Cagliari.

Foto Photo News