"Ik gaf mijn ex een nier, en die wil ik nu terug!"

Het verhaal van Samantha Lamb was er eentje van zelfopoffering. De dame ging door een hel toen bleek dat Andy, de man van haar leven, aan nierfalen leed. Wou hij overleven dan had hij dringend een nieuwe nier nodig. Alleen was die niet zo snel te vinden. Samantha gooide haar leven daarom om, begon gezond te leven en stond een van haar eigen nieren af. Enkel… Een paar jaar later was Andy niet meer verliefd op Samantha en verliet hij haar voor een andere vrouw. Genoeg reden voor Samantha om haar nier terug te eisen.

mgeysmans

De twee leerden elkaar kennen toen ze ambulanciers waren. Het was meteen liefde op het eerste zicht. Na een korte breuk besloten de twee in 2007, drie jaar na hun kennismaking, om in het huwelijksbootje te stappen. Maar toen kwam echter naar boven dat Andy aan een nierziekte leed, waardoor hij snel dood kon zijn. "Hij moest drie keer per week naar de dialyse, als er niet snel een nieuwe nier opdook, zou hij doodgaan. Andy had kinderen uit een vorige relatie en wou er voor hen zijn", vertelt Samantha aan Daily Mail.

Na de operatie ging het verbazingwekkend snel beter met Andy. De man kon weer een normaal leven leiden, en dat deed hij volop. Hij genoot zo, dat hij plots oog kreeg voor ander vrouwelijk schoon. Een van de beste vriendinnen van Samantha om exact te zijn. De twee kregen een relatie en Andy verliet Samantha niet veel later.

De vrouw is nu woest op de man. "Ik wil mijn nier terug", schreeuwt ze uit in de Britse krant. "Ik zou de operatie zeker opnieuw willen doorstaan, maar dan wel voor iemand die het verdient om te leven en om mijn nier te krijgen! Niet zo iemand als Andy." Haar nier zal Samantha echter nooit meer terugkrijgen, al is ze wel van plan om de scheiding hard te spelen en het onderste uit de kan te halen.

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen