Uitgetest: de gezichtsreiniger van Oprah Winfrey

Oprah Winfrey werd onlangs 60, maar dat is niet aan haar poezelig perfecte huid te zien. De dame heeft dan ook al jaren een goed bewaard schoonheidsgeheim: Clarisonic.

mgeysmans

De dame ontketende jaren geleden al een ware hype in Amerika toen ze het hebbeding uitriep als haar favoriete gezichtsreiniger. Geen gesponsorde deal, want Clarisonic was zelfs niet op de hoogte van Oprahs aankondiging en kon de vraag destijds dan ook amper bijhouden. Anno 2014 komt het merk aanzetten met de Clarisonic Aria. De elektrische borstel belooft een stralende, gereinigde huid in 60 seconden. Maar klopt dat verkoopspraatje ook?

Eerst en vooral moeten we toegeven dat de Aria bijzonder goed in de hand ligt. Het borsteltje is heel makkelijk hanteerbaar, heeft geen duizend-en-een knopjes waardoor we maar de helft van de functies leren kennen en maakt gebruik van handige biep-geluidjes om aan te tonen dat een deel van je huid genoeg gereinigd is.

De Aria laat je toe om drie verschillende snelheden in te stellen, zodat het borsteltje voor ieder type huid gebruikt kan worden. Handig extraatje: je kan het borsteltje gebruiken op een reeds gedemaquileerde huid, maar het werkt ook perfect op een huid waar de make-up nog op zit.

Het resultaat is alvast verbluffend. Onze huid voelt effectief zachter, straalt meer en heeft veel minder onzuiverheden, zelfs tijdens ziekte of hormonale schommelingen. Als we een week stoppen met het gebruik van de borstel en overschakelen op onze aloude reinigingsmethode waarbij de reinigingsgel handmatig over het gezicht wordt aangebracht, ontstaan er binnen de kortste keren weer enkele onzuiverheden. Onze huid is duidelijk gewoon geworden aan de diepe, grondige reiniging van Clarisonic.

Het leuke aan het apparaatje is dat het supersnel zijn werk doet. Je moet dus echt geen half uur voor de wasbak staan schrobben. Op amper 60 seconden is je huid gereinigd als nooit tevoren. Het borsteltje is ook zeer gemakkelijk uitwasbaar: enkel even spoelen met stromend water en je kan er weer tegenaan! Let wel op dat je het product ook niet te veel gebruikt, meer dan twee of drie keer per dag is niet aan te raden voor de meeste huidjes: simpelweg omdat je keer op keer met een product je huid diep schrobt en reinigt.

Volgens Clarisonic zou het product ook ideaal zijn voor probleemhuidjes zoals acné.

De Aria Clarisonic is beschikbaar bij Ici Paris XL vanaf februari 2013 voor de aanbevolen prijs van 199 euro.

Mieke Geysmans

Niet te missen