Bedreigd: de gsm-oplader

Elke week opnieuw melden lezers problemen met hun gsm. De dure toestellen gaan vaak stuk lang voor hun garantie verstreken is en verkopers halen de meest originele redenen aan om het toestel niet gratis te moeten herstellen. Ook de opladers van gsm’s willen het wel eens begeven. Die worden wél gerepareerd, maar vervang-opladers blijken steeds vaker onvindbaar. Dat mocht An-Sofie Gielen uit Bree ondervinden.

tmas

“Dus móesten wij een nieuwe oplader kopen, terwijl de oude lader naar de hersteldienst ging. Nochtans was onze oplader maar vijf maanden oud. Het gaat niet om de 13 euro, Gunter, maar om het principe. Kan jij helpen?”

“Wij zijn niet verplicht om vervang-opladers ter beschikking te stellen”, zegt Luc Achten van Essec. “Maar onze klanten hebben recht op een degelijke service. We bezorgen mevrouw Gielen dus toch een vervang-oplader én ze krijgt haar geld terug. Naar onze normen zijn wij tekortgeschoten. Het probleem is dat losse opladers een zeldzaamheid worden. Iedereen heeft onderhand een kabeltje dat op zijn toestel past. Ik verwacht dat je binnen twee jaar geen oplader meer apart kan kopen.”

GW, Foto DD