thumbnail: null
thumbnail: null

Droomreis naar Egypte vervlogen

Els Van Rompaey, Lode Lafosse en hun twee kindjes wilden nieuwjaar doorbrengen in Egypte, maar het werd een feestje in mineur, thuis. Neckermann-Nederland liet het gezinnetje immers niet op het vliegtuig stappen. “We hadden nochtans 3.200 euro betaald”, zegt Els. “Alleen: de paspoorten van de kindjes zouden vijf maanden en 27 dagen later vervallen. Geen zes maanden, dus. We mochten ophoepelen.”

tmas

"We mochten van Neckermann.nl een dag of twee dagen later vertrekken. Maar in de kerstperiode was het gemeentehuis gesloten. Het lukte niet. De reis doorgeven aan mijn broer ging eerst wel, en dan weer niet. Toen kreeg ik het gevoel dat ze me aan het belazeren waren. We hebben het hotel in Egypte gebeld. Daar zeiden ze dat mijn broer welkom was. Alleen voor Neckermann.nl ging het allemaal niet."

“Ik heb mijn reis geboekt via Neckermann.nl, omdat dat vaak duizend euro en meer goedkoper is dan via Neckermann.be. Maar ik voel me toch bekocht. Als een Belg in Nederland. Niets te zeggen", besluit Els.

Niet opgelost

Neckermann-België kan niets doen. “Mevrouw boekte haar reis bij een Nederlandse reisorganisatie. Daardoor is ze aan de Nederlandse voorwaarden gebonden”, zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve. Met andere woorden: dat komt ervan, als je via internet boekt. Neckermann-Nederland is nog snediger: “Helaas wordt er in deze niet van de regels afgeweken”, aldus de Nederlandse woordvoerster Hanita Van der Meer. “De familie kan klacht indienen bij de geschillencommissie.” Wat de familie Van Rompaey ook zal doen.

GW, Foto KH

Aangeboden door onze partners