Twee agenten gewond bij crash tijdens achtervolging

Twee agenten van de lokale politiezone Minos (Mortsel, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek en Boechout) zijn in de nacht van zondag op maandag lichtgewond geraakt, toen ze met hun combi crashten tijdens het achtervolgen van een of meerdere voertuigen die mogelijk betrokken waren bij een inbraak.

drombouts

De achtervolging leidde de agenten van Wommelgem tot op de ring van Lier, waar ze omstreeks 2.30 uur uit de bocht gingen en tegen een muur terechtkwamen. De muur beschermde een huis waar in het verleden al verschillende ongevallen waren gebeurd. De verdachten konden in Emblem door een andere ploeg worden klemgereden en ingerekend.

De politie was uitgerukt naar een bedrijf in Wommelgem, waar een bewakingsfirma alarm had geslagen vanwege een inbraak. In de buurt van het bedrijf werden even later twee verdachte voertuigen opgemerkt. De achtervolging werd ingezet en leidde de politie via Ranst naar Lier, waar het voor één politievoertuig misliep.

De combi was rijp voor de schroothoop en twee inzittende agenten raakten gewond. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar mochten dat intussen alweer verlaten.

Foto BFM

Meer over Lier