Wawrinka schiet van 8ste naar 3de plaats op wereldranglijst

Stanislas Wawrinka stijgt maandag van de achtste naar de derde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis.

dvansant

De 28-jarige Zwitser won zondag met de Australian Open het eerste grandslamtoernooi uit zijn carrière. In de finale versloeg 'Stan' de Spanjaard Rafael Nadal, die steviger dan ooit op de eerste plaats prijkt. Hij heeft een voorsprong van bijna 4.000 punten op de Serviër Novak Djokovic. Die werd als drievoudig titelverdediger in Melbourne in de kwartfinales gewipt door Wawrinka.

De Argentijn Juan Martin Del Potro wint een positie en is vierde. Dan volgen de Spanjaard David Ferrer (5e) en de Schot Andy Murray (6e), die allebei twee plaatsen verliezen.

De Tsjech Tomas Berdych en de Zwitser Roger Federer, beiden halvefinalist in Melbourne, zijn respectievelijk zevende en achtste.

De grootste sprong komt op naam van de Fransman Stéphane Robert. Die schopte het als 'lucky loser' tot de achtste finales van de Australian Open. Robert stijgt maandag 41 plaatsen naar nummer 78.

Geen enkele Belgische man haalde de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Op de ranking zakt David Goffin twee plaatsen naar nummer 113. De andere Belgen staan niet in de top 150.

Foto AFP BELGA