thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Keith Richards en Gérard Depardieu in Diepenbeek voor kunstenaar

Er was eens… Keith Richards die door de fabriekshallen van radiatorenfabrikant Jaga in Diepenbeek dwaalde, en Gérard Depardieu die zich op diezelfde plaats naakt liet portretteren. Het lijkt de aanhef van een sprookje from hell, maar volgens Geronimo Complementaire (44) is het allemaal echt gebeurd.

fvranckx

Enkele jaren geleden wierp Jaga-baas Jan Kriekels zich op als mecenas voor deze pop art-kunstenaar, die zich ook JumpingBull laat noemen, en sindsdien heeft de Amerikaan met Russische en Indiaanse roots zijn atelier in de fabriekshal in Diepenbeek.

“Ik heb vrienden over de hele wereld”, zegt hij. “Lenny Kravitz, Richard Gere, Robbie Williams (foto boven)..., maar met Keith Richards schiet ik het best op.”

Toegegeven, zijn verhalen lijken vaak van de pot gerukt, maar net als je denkt dat hij je een gigantisch oor staat aan te naaien (een naakte Gérard Depardieu in Diepenbeek?), haalt hij zijn iPhone tevoorschijn om zijn anekdote te staven met sprekende, niets verhullende foto’s.

Dat deed hij ook toen hij onlangs de Hasseltse gitaarshop JnR binnenwandelde. “Plots stopte hier een Rolls- Royce voor de deur”, zegt zaakvoerder Johnny Joris. “De man stelde zich voor als Geronimo en zei dat hij een gitaar kwam kopen voor de verjaardag van zijn goede vriend. Het mocht geen Fender Telecaster zijn, want zo had die man er al honderd. Toen ik vroeg wie die goede vriend dan wel was, antwoordde Geronimo droog: Keith Richards. Hij zag het ongeloof op mijn gezicht en toonde me op zijn smartphone meteen foto’s van hem met Keith. De verkoop is uiteindelijk niet doorgegaan, maar ik twijfel niet aan de authenticiteit van deze man.”

Lees het volledige interview met Geronimo Complementaire dit weekend in Het Belang van Limburg.

JoSm, Foto TP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer