Grete Remen op 3e plaats Vlaamse N-VA-lijst

Print
Grete Remen op 3e plaats Vlaamse N-VA-lijst

Grete Remen op 3e plaats Vlaamse N-VA-lijst

Het verkiezingsprogramma van N-VA is bijna klaar. Gisteren heeft de partij alvast haar congresteksten voorgesteld. Grete Remen, de CEO van Damhert, krijgt de derde plaats op de Limburgse lijst voor het Vlaams Parlement, na Jan Peumans en Lies Jans. Steven Vandeput en Caroline Grosemans zijn een en twee voor de Kamer.

Lees ook: N-VA haalt Grete Reme (Damhert) binnen

De congresteksten bevatten 2.500 amendementen op de oorspronkelijke voorstellen van de partijleiding. Volgende week mogen de leden over de teksten stemmen op een driedaags congres in Antwerpen. Voor de slotdag op zondag met de toespraak van voorzitter Bart De Wever hebben zich al 4.000 leden gemeld.

"Beschermde plaatsen"

Partijvoorzitter Bart De Wever wil nog voor het congres alle ‘beschermde plaatsen’ op de lijsten invullen. Dat zijn de plaatsen die bij de verkiezingen van 2010 een zetel hebben opgeleverd.

Dan zal geweten zijn of De Wever zoals verwacht de Antwerpse Kamerlijst trekt en wie de Vlaamse lijst zal aanvoeren: Antwerps OCMW-voorzitter Liesbeth Homans of Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

“Ik sluit niet uit dat we het ‘grootste nieuws’ al voor het congres bekendmaken, anders dreigt het congres daardoor te worden ondergesneeuwd”, aldus De Wever. Hij legt op 29 januari zijn lijsten voor aan het nationaal kiescollege.

Later vullen de provinciale kiescolleges de lijsten aan.

Lees vandaag in meer over de congresteksten van N-VA.

ED, Archieffoto SD