Bestuur KRC Genk behoudt vertrouwen in Been

Het bestuur van Racing Genk behoudt voorlopig het vertrouwen in zijn coach Mario Been. Dat bevestigde de club zonet op zijn website. Ondanks de 3 op 24 uit de laatste zeven wedstrijden zit Been dus komend weekend in de competitiematch tegen AA Gent op de bank.

jrosquin

Deze boodschap prijkt op de website van KRC Genk:

Na veelvuldig en grondig intern overleg tussen spelers, staf, directie en bestuur is gebleken dat het vertrouwen in trainer Mario Been intact is. De spelers hebben aangegeven dat ze 100 % achter de coach staan en met volle overtuiging samen met de sportieve staf het tweede objectief (derde plaats in competitie) van dit seizoen willen verwezenlijken.

Eveneens heeft de coach langs zijn kant aangegeven dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij deze ambitie met de huidige spelerskern zal verwezenlijken. Daarom werd beslist dat er, ondanks de zeer slechte resultaten van de voorbije weken, voldoende vertrouwen aanwezig is en dat KRC Genk, met de steun van onze supporters, een nieuw Europees ticket via de competitie zal afdwingen en een mooie rol kan spelen in het verdere verloop van de huidige Europa League.

De club wenst ook van de gelegenheid gebruik te maken om haar beslissing toe te lichten aan de supporters. Concreet zal een KRC delegatie donderdagavond tekst en uitleg geven aan de leden van het supportersparlement en een afvaardiging het O.S.V.

In zijn laatste zeven competitiewedstrijden verloor Racing Genk zes keer. Zo zakten de Limburgers naar de zesde plaats in het klassement en moet het stilaan vrezen voor deelname aan Play-off 1.

Foto: Isosport