Preud'homme mist enkel match in Anderlecht

Het vurige pleidooi dat Club Brugge-trainer Michel Preud'homme dinsdagmiddag gevoerd heeft voor de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft gewerkt. De vordering van het Bondsparket werd gehalveerd tot één speeldag schorsing (23/1 tot en met 29/1) en ook de boete werd herleid tot 300 euro.

jatimmermans

De vordering van het Bondsparket bedroeg een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 600 euro, maar daar is de Geschillencommissie dus niet in gevolgd.

Preud'homme had zich op dinsdag voor de commissie bijzonder vurig verdedigd. "Ik ben niet akkoord met het scheidsrechtersverslag", zei Preud'homme. "Ik heb niet gescholden, enkel mijn stem verheven. Bovendien kreeg ik al waarschuwingen in de eerste helft, terwijl ik gewoon in mijn neutrale zone stond. Ik word gezocht omdat ik een elementair figuur ben".

"Rechtvaardig"

"De Commissie oordeelt dat de heer Preud'homme op een niet aanvaardbare wijze tegen de scheidsrechter tekeer is gegaan", klinkt het in het besluit. "Maar dit ging niet gepaard met het uiten van beledigingen of het in vraag stellen van zijn eerlijkheid. Een verbod tot de neutrale zone van één week lijkt dan ook een rechtvaardige bestraffing."

Preud'homme zal dus enkel komende zondag niet op de bank mogen zitten in de uitwedstrijd tegen Anderlecht. De week erna (thuis tegen Bergen) is hij er opnieuw bij.

Lees ook: Preud'homme: "Ik heb het gevoel dat men mij zoekt"

Foto: Michel Preud'homme

Archiefbeeld Photo News