Jonge heethoofden slaan man (47) ziekenhuis in

Een hele dag hebben artsen nodig gehad om alle wonden van de 47-jarige Frank Hauman te hechten. Enkele jongeren sloegen hem zondagochtend rond 4u in elkaar voor de deur van café 't Uveltje in Hoevenen (Stabroek).

jatimmermans

"We zijn nog steeds aan het bekomen van de schrik", zegt Kristel Wauters, de vrouw van Hauman. "We hadden zaterdagavond een feestje van de gansrijders in zaal De Jos in Hoevenen. Rond 2u moesten we plots het feest stilleggen omdat er een gasreuk hing. Omdat de sfeer er nog goed inzat, besloten we nog iets te gaan drinken in café 't Uveltje op de Markt in Hoevenen. De sfeer was uitstekend tot ik plots naar het toilet moest en gehinderd werd door drie jongeren. Jongeren rond de dertig, schat ik. Ze vroegen me wat ik ging doen en ik zei hen dat ze daar geen zaken mee hadden. Mijn man Frank zag en hoorde alles van aan de toog gebeuren en riep dat ze mij gerust moesten laten. Toen stapte een van de jongeren op hem af en zei dat hij beter zou zwijgen, want dat ze hem anders kapot zouden maken. Dan ging alles heel snel. Frank werd buiten met zijn hoofd tegen een verkeerspaaltje geslagen en in elkaar geramd. Daarna zijn de daders gevlucht, maar gelukkig konden we de nummerplaten noteren en doorgeven aan de politie. De daders reden met een donkere Ford break en een Seat Ibiza. Ik hoop vooral dat de politie de inzittenden van de Seat Ibiza vindt. Die hebben Frank het ergst toegetakeld. We wachten nu af wat de politie gaat doen, natuurlijk."

Woordvoerder Leen Deelen van de politie Noord zegt dat het team er alles aan doet om de daders te vatten. "De nummerplaten zijn ondertussen ook doorgegeven aan onze diensten. We hebben ook nog getuigen in deze zaak die we gaan verhoren. Over het onderzoek zelf kan ik helaas niet veel zeggen."

Wie de dertigers kent die met hun Seat Ibiza geregeld café 't Uveltje bezoeken, of getuigen die alles zagen gebeuren, kunnen contact opnemen met de lokale politie van Kapellen op nummer 03.660.09.30

PASCAL VAN NUFFEL

Foto BHUL