Steven Defour op weg naar Fulham?

Steven Defour staat weer enkele stappen dichter bij een transfer naar de Premier League. Het Engelse Fulham diende zich de laatste dagen aan voor de 25-jarige Rode Duivel. De nummer 17 uit de Engelse competitie is erg concreet en mogelijk wordt de transfer dan ook snel afgerond.

jatimmermans

De eerste contacten werden reeds gelegd. Fulham informeerde naar de overnamewaarden bij de Portugese landskampioen en is ook al op de hoogte van de eisen van de speler. Defour drong eerder deze maand zelf aan op een transfer. De Rode Duivel is niet gelukkig met de beperkte speelgelegenheid die hij bij Porto krijgt.

Afgelopen zondag zat Defour opnieuw 90 minuten op de bank tijdens het competitieduel met Vitoria Setubal. Met het oog op het WK in Brazilië wil Defour graag meer wedstrijden betwisten. Die kans krijgt hij dus mogelijk bij Fulham, als de Londense club de transfer kan rond krijgen.

Enige struikelblok lijkt momenteel nog Porto. De huidige club van Defour twijfelt nog steeds om zijn middenvelder te laten vertrekken. Aanvankelijk wou de club meewerken aan een definitieve transfer, maar momenteel kijken de Draken nog even de kat uit de boom. Mogelijk vertrekken er nog andere spelers bij Porto en willen ze afwachten hoe die dossiers verlopen.

Lees meer in uw dinsdagkrant

STIJN JORIS

Foto AFP