Van Rossem opnieuw veroordeeld tot 3 maanden cel

Politicus Jean-Pierre Van Rossem (68) uit Hoegaarden werd vrijdag op de rechtbank in Leuven na verzet opnieuw bij verstek veroordeeld tot drie maanden cel, één jaar rijverbod en 1.800 euro boete.

fvranckx

Hij kreeg de fikse straf ook al bij verstek op 6 december 2013 nadat hij in de ochtend van 24 maart 2013 in Hoegaarden een wagen in het verkeer had gebracht die noch ingeschreven noch verzekerd was.

Gezien de politicus op de zitting van de politierechtbank opnieuw zijn kat stuurde, werd zijn verzet ongedaan gemaakt. De politierechter sprak begin december het zware vonnis uit omdat "de feiten een maatschappelijk totaal onaanvaardbaar karakter hadden".

Nummerplaat

De Volkswagen Golf werd in maart 2013 door de politie in Hoegaarden voor zijn deur aangetroffen. Van Rossem werd beschuldigd van het in het verkeer brengen van een auto die niet was ingeschreven of die de nummerplaat niet droeg die bij de inschrijving was toegekend, én het in het verkeer brengen van een wagen die niet verzekerd was.

"Alhoewel hij regelmatig gedagvaard werd, verschijnt beklaagde niet. Een rijverbod moet uitgesproken worden, zeker gelet op het maatschappelijk totaal onaanvaardbaar karakter van het rijden zonder geldig verzekerd te zijn", luidde het vonnis toen. Hij kreeg toen voor de twee beschuldigingen samen drie maanden cel, één jaar rijverbod en 1.800 euro boete.

Indien de zestiger de boete niet tijdig betaald, staat hem nog bijkomend 45 dagen celstraf te wachten.

Het was de eerste veroordeling voor Van Rossem op de Leuvense politierechtbank, op de politierechtbank van Dendermonde en Gent verzamelde hij wel al enkele veroordelingen.

Belga, Archieffoto PN

Meer over Jean-Pierre Van Rossem