Giants vernederen Charleroi

Na de deugddoende overwinning tegen het Roemeense Metan kwam vrijdag een nieuwe klepper naar de Lotto -Arena. Veelvuldig Belgisch kampioen Charleroi maakte immers zijn opwachting. Het werd al snel duidelijk dat het een match op het scherp van de snee ging worden.

fvranckx

De bezoekers openden met twee mooie dunks, de thuisploeg antwoordde met twee bommen van De Zeeuw en Stewart.(10-4) Spica kwam in snelle foutenlast maar gelukkig voor de hardwerkende havenjongens stond er een sterke De Zeeuw. Samen met Stewart zorgden ze voor een 24-18 stand na het eerste kwart.

De Carolo's, die een gekwetste Beghin op de bank moesten zetten om aan voldoende Belgen te geraken, werden bij 28-18 even zenuwachtig maar herstelden zich snel vanop de vrijworplijn.(28-26) Dichter kwamen ze voorlopig niet want de Giants, met de vier Lions op het veld, liepen terug 40-27 weg. De mannen van Vervaeck speelden een schitterende eerste helft(Het beste wat we dit seizoen al zagen) en stonden dan ook oververdiend 48-33 voor halfweg.

In het begin van de tweede helft hadden Moors en co een onwaarschijnlijke bonus van 20 punten beet. Jean Marc Mwema dunkte de twintiger op het bord. (56-36) Toch bleef het oppassen geblazen. Antwerpse missers en balverliezen werden afgestraft en het werd terug spannend.(57-48) De bommen van Simons en moors kwamen dan ook net op tijd. Een technische fout van de bezoekers, door De Zeeuw vanop de vrijworplijn afgewerkt gaf terug ademruimte op het einde van kwart drie. (72-54)

Het begin van het vierde kwart was voor de sterk ingevallen Ben Simons. Met zes punten op rij hield hij de bezoekers op afstand. De giants hadden de match ondertussen stevig in handen.

De goed volgelopen Lotto-Arena was al een tijdje aan het vieren. Coach Vervaeck gunde verscheidene spelers oververdiende applausvervangingen zodat Charleroi de afgang een beetje kon beperken naar een 82-67 eindstand.

Port of Antwerp Giants: Moors 11, Driesen 0, Donkor 0, Turner 14, Pearson 6, Spica 4, Stewart 8, Mwema 7, Simons 14, De Zeeuw 18, Schoepen 0, Akyazili 0

LH, Foto ISO