Obama op 26 maart naar België

De Amerikaanse president Barack Obama komt eind maart naar België. Dat is vrijdag uit welingelichte bron vernomen. Obama woont op 24 en 25 maart een top over nucleaire veiligheid bij in Den Haag en zal nadien ook naar ons land komen voor een Europees-Amerikaanse top en een bilateraal luik. Het Franse persagentschap AFP meldt vrijdagavond op gezag van Europese bronnen dat Obama op 26 maart naar Brussel komt.

fvranckx

Amerikaanse noch Europese autoriteiten willen het bezoek van Obama aan Brussel officieel bevestigen, maar volgens welingelichte bronnen staat het zo goed als vast dat de Amerikaanse president eind maart naar België komt. Op verschillende niveaus zijn de voorbereidingen reeds op gang gebracht.

Obama wordt in Brussel ontvangen door Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy en Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso. Het zou de eerste keer zijn sinds zijn aantreden als president in januari 2009 dat Obama een bezoek aan België brengt.

De top zou Obama de gelegenheid bieden om de plooien trachten glad te strijken na de onthullingen over verregaande spionageactiviteiten door de VS.

Belga, Archieffoto PN

Meer over Barack Obama