'Pico' riskeert half jaar cel

De procureur heeft vrijdag voor de correctionele rechtbank in Leuven zes maanden cel, eventueel met uitstel, en 300 euro boete gevorderd voor voormalig 'FC De Kampioenen'-acteur Walter "Pico Coppens" Michiels en zijn vriendin.

fvranckx

Het koppel werd op 12 november 2013 bij verstek veroordeeld omdat ze tussen maart en april 2012 elkaar thuis meermaals in de haren waren gevlogen. Het koppel tekende verzet aan tegen die uitspraak.

Walter Michiels (50) had in de lente van 2012 een hoogoplopende ruzie met zijn partner Sabine M.(47). Daarbij had hij op haar rug geslagen met een bezemsteel en de vrouw met de haren uit de zetel getrokken. Daarna sloeg hij haar in het gezicht.

Zij verdedigde zich door Michiels te bedreigen met een broodmes en hem toe te schreeuwen dat ze hem 'kapot ging maken' als hij haar nog eens aanraakte. De vrouw brak tijdens het tumult twee ribben.

Alcoholprobleem

"Sinds de feiten gaat het al veel beter met ons. Was dit niet in de pers verschenen, dan waren de zaken niet zo opgeblazen", zei de ex-acteur die in de beginperiode meespeelde in de succesreeks 'FC De Kampioenen'.

Het openbaar ministerie opperde dat hun alcoholprobleem problematisch was. "Ik kan echter bevestigen dat er geen recente klachten van jullie afkomstig zijn. In die periode was sprake van een turbulente relatie en een turbulent leven, de politie moest vaak tussenkomen", verduidelijkte de procureur, die vroeg om het eerste vonnis te bevestigen.

Beide advocaten van het koppel bekenden de feiten en vroegen een straf met uitstel. "Mijn alcoholgebruik is momenteel niet van die aard om u zorgen over te maken", klonk het kordaat bij Walter Michiels.

Het vonnis valt op 14 februari.

Belga, Archieffoto PN