Toestand Schumacher niet veranderd

De gezondheidstoestand van Michael Schumacher is nog steeds stabiel. Dat meldde de woordvoerster van de F1-legende vrijdag in een persbericht. Na een ski-ongeval ligt de Duitser sinds 29 december in coma in het universitair ziekenhuis van Grenoble.

fvranckx

"Er is nog steeds geen verandering in de gezondheidstoestand van Michael", aldus Sabine Kehm. "Het gezin van Michael heeft alle vertrouwen in de medische staf en is heel tevreden over het verrichte werk."

"Alle informatie over de gezondheidstoestand van Michael die niet afkomstig is van zijn artsen of van zijn managementteam, moet beschouwd worden als pure speculatie." Kehm wou geen commentaar geven op het feit dat het persbericht geen melding meer maakt van een "kritieke toestand".

Het is de eerste keer sinds 6 januari dat informatie over de gezondheidstoestand van Schumacher wordt vrijgegeven. De toestand van de Duitser werd toen door het universitaire ziekenhuis van Grenoble omschreven als "kritiek, maar stabiel". Diezelfde avond beweerde een bron dichtbij Schumacher dat er sprake was van een "lichte verbetering".

De 45-jarige Schumacher kwam op 29 december al skiënd buiten piste zwaar ten val nabij het Franse Méribel, in aanwezigheid van zijn zoon en een groep vrienden. Hij liep daarbij een zwaar hersenletsel op.

Belga, Archieffoto PN

Meer over Michael Schumacher