Ontvoerder Valerie Theunis krijgt 12 maanden cel voor verboden wapenbezit

De 26-jarige Dominique D. uit Beringen, die begin september 2013 zijn 17-jarig ex-liefje Valerie Theunis ontvoerde, is vrijdag voor handel in speed en verboden wapenbezit veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 12 effectief en 5.500 euro boete, waarvan de helft effectief.

fvranckx

Hij had bij verstek eerst 3 jaar cel en een boete van 5.500 euro gekregen. In tegenstelling met het verstekvonnis kreeg hij nu uitstel voor de verbeurdverklaring van de opbrengst van zijn speedhandeltje, 37.350 euro.

Dominique D. zit nog altijd in voorhechtenis voor de ontvoering en voor het gooien van een granaat naar een politiecombi. De verdediging van D. had vragen bij de opstart van het dossier inzake wapens en drugs en meende dat de strafvordering onontvankelijk was, maar dat veegde de rechtbank van tafel.

Zijn advocate schetste de persoon van Dominique D., want hij heeft allesbehalve een zorgeloze kinder- en jeugdtijd gehad. "Toen hij baby was, werd hij geadopteerd. De band met zijn adoptievader was niet goed", ging de advocate verder.

Rond zijn zestiende onderging de adoptievader een geslachtsoperatie, waaronder Dominique geleden heeft. Hij werd uit de ouderlijke woning gezet en trok dan in bij een minderjarige kompaan, die meehielp bij de handel, het verdelen van de speed en het testen van de drugs. De minderjarige moest de speed in een kistje onder de grond verstoppen.

Belga, Archieffoto HBVL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio