Deskundig onderzoek in dossier van opzettelijke aanrijding

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een deskundig onderzoek bevolen in het dossier van de 46-jarige Turan B. uit Beringen. Hij wordt ervan beticht met zijn auto opzettelijk te zijn ingereden op een rivaal. Dader en slachtoffer zijn neven.

tmas

De man ontkende de feiten. Nochtans was er een getuige die gezien had dat hij aan een snelheid van zo'n 50 kilometer per uur inreed op het slachtoffer die aan de openstaande kofferbak van zijn voertuig stond. De beklaagde reed zelfs over het fietspad. De procureur achtte de opzettelijke slagen bewezen.

De beklaagde was tewerkgesteld in de kebabzaak van zijn neef, maar er ontstond een dispuut dat uitmondde in een hoogoplopende ruzie. Doodsbedreigingen gingen heen en weer. De politie nam de ruzie ernstig en wist dat, als er een telefoontje zou binnenkomen van aan de Koolmijnlaan, de oproep ernstig genomen moest worden.

Op 17 februari 2012 resulteerde de ruzie in de opzettelijke aanrijding. De burgerlijke partij, het 42-jarige slachtoffer, vroeg een provisionele schadevergoeding en de aanstelling van een deskundige om de letsels exact te begroten. De debatten worden woensdag 9 april heropend.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio