Hollande bezoekt vriendin voor het eerst in ziekenhuis

De Franse president François Hollande heeft donderdag een bezoek gebracht aan zijn partner Valérie Trierweiler in het ziekenhuis, zo heeft het Elysée vrijdag bekendgemaakt.

ikerremans

Trierweiler werd vorige week vrijdag volgens haar naaste omgeving fel verzwakt in een ziekenhuis opgenomen. Dit gebeurde nadat het magazine Closer een vermoedelijke affaire van haar partner Hollande met actrice Julie Gayet had gemeld.

Voor donderdagavond had Hollande nog geen bezoek aan Trierweiler gebracht. Volgens de krant Le Parisien had het stel sinds de ziekenhuisopname van de journaliste enkel per telefoon en sms gecommuniceerd. De artsen van de Franse First Lady zouden volgens haar entourage hebben gewenst dat Hollande haar niet eerder bezocht.

In Frankrijk heeft de First Lady geen speciaal statuut. Op zijn nieuwjaarspersconferentie wilde Hollande dinsdag niet ingaan op vragen rondom zijn liefdesleven. Hij zei dat dit tot de privésfeer behoort. Toch gaf hij toe dat het stel "moeilijke momenten" doormaakt, dat zijn partner "rust" en dat hij klaarheid zal bieden vooraleer hij op 11 februari de VS zal bezoeken.

Belga Foto Reuters

Meer over François Hollande