Red Lions spelen om vijfde plaats na zege tegen Argentinië

Op de finale van de World League hockey in het Indiase New Delhi heeft de Belgische mannenploeg vrijdag in zijn eerste klassementsmatch om plaatsen 5 tot 8 na shootouts gewonnen van Argentinië. Daardoor spelen de Red Lions zaterdag om de vijfde plaats tegen India.

tmas

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 gelijk. Argentinië kwam voor de rust op voorsprong langs Mati Rey. In de tweede periode zette België de bordjes in evenwicht na een Argentijnse owngoal, afgedwongen door Tom Boon.

Vervolgens werd niet meer gescoord zodat shootouts uitsluitsel moesten brengen. Het team van coach Marc Lammers trok daarin met 3-1 aan het langste eind, onder meer dankzij een sterk keepende invallersdoelman Jeremy Gucassoff. Tom Boon maakte de beslissende treffer.

België en Argentinië stonden vrijdag voor de tweede keer in een week tegenover elkaar. In de groepsfase had Argentinië het gehaald met 3-2. België verloor in poule B ook nog met 3-2 van Australië en speelde 2-2 gelijk tegen Nederland. In hun kwartfinale verloren de Belgen woensdag met 0-1 van Engeland.

Belga, Foto EPA