Dubbel zoveel meldingen over slechte wegen

Putten in de weg, de Vlaming ergert er zich behoorlijk aan. Bij het Meldpunt Wegen zijn vorig jaar 3.154 meldingen binnengekomen over slecht onderhouden wegen. Meer dan dubbel zoveel als in 2012.

jatimmermans

"Niet dat onze wegen er plots zoveel slechter bijliggen, de Vlaming laat het gewoon sneller weten", zegt Ilse Luypaerts, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vlaamse bestuurders klagen vooral over diepe putten in de weg, spoorvorming en stukken asfalt die door de hitte naar boven zijn gekomen. "Voor het eerst zien we het hele jaar door een piek in de meldingen", zegt Luypaerts. "In voorgaande jaren was die er alleen tijdens de wintermaanden en viel het daarna stil. We zijn daardoor overtuigd dat bestuurders het meldpunt nu goed kennen."

Toch zit ook de lange en strenge winter van 2013 er voor iets tussen. Op honderden plekken in Vlaanderen is het asfalt er opengescheurd door de vriestemperaturen.

Iets meer dan de helft van de klachten (56%) gaat over problemen op gewest- en autosnelwegen, 43 procent over gemeentewegen.

WB

Archiefbeeld Mia Uydens