Ook Facebook start met overzicht van 'trends'

Facebook heeft donderdag aangekondigd dat het begint met een nieuwe dienst die de gebruikers een overzicht moet geven van de populairste onderwerpen op de sociaalnetwerksite, net zoals concurrent Twitter dat al langer doet met hun 'trends'.

jatimmermans

De dienst 'Trending' is "bedoeld om interessante en relevante gesprekken meer aandacht te geven, om het u zo mogelijk te maken de beste inhoud van Facebook te ontdekken", aldus een bericht op haar bedrijfswebsite.

Op de homepagina zal in de rechterbovenhoek "een lijst van onderwerpen te zien zijn waarvan de populariteit onlangs is gestegen". In dat lijstje zal ook wat uitleg staan. Wie erop klikt, ziet posts van vrienden, pagina's en openbare posts over dat specifieke onderwerp.

De dienst wordt in de loop van de komende weken beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, India en Australië, schrijft de gespecialiseerde website Techcrunch. Facebook zelf heeft het over "geselecteerde landen".

Op Twitter is het al veel langer mogelijk om na te gaan wat de drukst bediscussieerde onderwerpen zijn, met verschillende versies per land.

Archiefbeeld Getty Images