Voorraden Free Record Shops tegen bodemprijzen verkocht in Nederland

De volledige winkelvoorraad van Free Record Shop wordt vanaf morgen/vrijdag tegen bodemprijzen verkocht in Nederland. Dat meldt de entertainmentretailer donderdagavond.

jatimmermans

"De voorraden uit de failliete Belgische filialen worden met ongekend hoge kortingen in de Nederlandse winkels aangeboden", klinkt het. De minst rendabele filialen in België zullen hoogstwaarschijnlijk gesloten worden.

De looptijd van deze actieperiode wordt volgens het bedrijf gebruikt "om de uitkomst van de onderhandelingen met verhuurders van winkelpanden en de entertainmentindustrie af te wachten en een succesvol toekomstscenario voor Free Record Shop in de Benelux te ontwikkelen".

Begin deze maand werd door overnemer Hilco Capital beslist alle Belgische filialen voor onbepaalde tijd te sluiten. Dat betekende slecht nieuws voor de circa 230 werknemers. Zij werkten tot dan immers met weekcontracten, maar die werden na de sluiting niet verlengd.

In afwachting van een eventuele doorstart in België wordt de Belgische winkelvoorraad nu onder de Nederlandse Free Record Shop vestigingen verspreid en tegen bodemprijzen verkocht.

"Onderhandelingen voortgezet"

"Tijdens deze uitverkoop worden de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden in België en met de entertainmentindustrie onverminderd voortgezet en wordt onderzocht met welke rendabele winkels de gehele Benelux organisatie nieuw leven kan worden ingeblazen. Het ligt dan ook in de verwachting dat de minst rendabele filialen worden gesloten", luidt het donderdag.

Free Record Shop verwacht "binnen afzienbare tijd" duidelijkheid te kunnen verschaffen over de toekomst van haar retailformule.

Belga

Foto SVdE