Xtc-dealer opgesloten na overdosis aan dancing

Voor de rechtbank van Hasselt stond donderdag een 32-jarige man uit Leopoldsburg terecht voor drugshandel. Hij werd ontmaskerd na een overdosis van een discotheekbezoeker. De gedetineerde riskeert 18 maanden celstraf en 9.000 euro boete.

mceulemans

De man, die werkte in de IT, had in de omstreden Hasseltse dancing The Zoo een privéfeestje georganiseerd. Tijdens dat feestje werd een bezoeker onwel nadat hij drugs had genomen. De burgemeester van Hasselt liet na het voorval de dancing enkele weken sluiten.

Huiszoeking

In de auto van de man uit Leopoldsburg vond de politie 247 xtc-pillen met het Nintendo-logo en drie gsm-toestellen, waarin berichten gevonden werden naar personen die gekend waren in het drugsmilieu. Een huiszoeking bij de man thuis leverde begin maart 2013 een partij van 5.253 xtc-pillen op.

In augustus 2013 was de man door de Antwerpse KI onder voorwaarden vrijgelaten, maar in oktober 2013 werd hij aan de galg gepraat door een andere xtc-gebruiker en drugsdealer uit Hechtel-Eksel, die bijna een halve kilo speed thuis had liggen. De raadsman van de IT'er vroeg uitstel met probatievoorwaarden voor de 18 maanden celstraf. De uitspraak volgt op 30 januari.

Belga, archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio