Joke Schauvliege: "Erg blij met Oscarnominatie"

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege is "erg blij" met de Oscarnominatie van "The Broken Circle Breakdown" voor de Oscar van beste niet-Engelstalige film. Dat laat de minister weten in een persbericht donderdag.

dvansant

Schauvliege staat er op heel het team te feliciteren. "Film is teamwerk, een uitzonderlijke samenloop van talent. Ik wil dan ook de hele cast en productie feliciteren, maar in het bijzonder regisseur Felix Van Groeningen, scenarist Carl Joos, acteurs Veerle Baetens en Johan Heldenbergh die samen met Mieke Dobbels de oorspronkelijke tekst schreef. De winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs voor Film (2013), Nico Leunen, zorgde voor de knappe montage", aldus Schauvliege.

De minister hoopt dat de film op 2 maart de nominatie kan omzetten in het felbegeerde beeldje. Ze bedankt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) voor de begeleiding bij de Oscar-campagne en ze benadrukt dat het departement Cultuur samen met het VAF de filmcultuur zal versterken in binnen- en buitenland, zo luidt het persbericht.

Vlaams minister-president Kris Peeters looft via Twitter het "Vlaams creatief talent dat de wereld verovert". Ook eerste minister Elio Di Rupo reageerde meteen op Twitter. Hij heeft het wel over "Belgian talent", Belgisch talent dus.

Archieffoto Belga BELGA