Wiettelende koppels krijgen werkstraffen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 50-jarige Nederlander uit Neerpelt en zijn 49-jarige echtgenote voor een wietplantage veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk 200 en 150 uren en elk een effectieve boete van 1.500 euro. De 27-jarige man van een ander betrokken koppel uit het Nederlandse Heeze kreeg bij verstek 18 maanden effectieve celstraf en 1.500 euro. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

tmas

De 23-jarige vriendin van de twintiger uit Nederland werd bij verstek tot 12 maanden cel en 1.500 euro boete veroordeeld. Als de werkstraffen niet uitgevoerd worden, moeten de man en vrouw uit Neerpelt alsnog 18 en 12 maanden de cel in.

Het Neerpeltse echtpaar kwam zich verantwoorden voor de strafrechter en die veegde het echtpaar flink de mantel uit. "Is dit nu een voorbeeld voor uw twee kinderen? ", aldus de rechter, die begon te steigeren, toen bleek dat het koppel met een deel van de opbrengst op vakantie was geweest. De man verklaarde zijn lesje geleerd te hebben door de hele nasleep, die ontstond na de ontdekking van de 160-tal planten in twee ruimtes van zijn woning.

Naast de 160 planten ontdekte de politie vier zakken met een kilogram wiet. Het koppel uit Heeze hiep het echtpaar in Neerpelt met de wietplantage. De elektriciteit voor de wietplantage werd illegaal afgetapt. Stroomnetbeheerder Infrax kreeg een schadevergoeding van 5.230 euro toegewezen.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio